Mot Kyoto – dag 4

Dagen påbörjas hurtigt av Ylva och Mattias som tar en springtur i omgivningarna vid 7:30 tiden i det återigen vackra vädret. Efter det intogs frukost på hotell restaurangen för enkelhetens skull. Frukosten fick väl godkänt. Efter det att vi checkat ut och deponerat vårt bagage på hotellet påbörjades vandringen mot det kejserliga palatset. Kejsaren har ett schyst stället mitt i stan med ett palats och en stor park runt. Det var det palatset som gjorde Tokyo till huvudstad om vi förstått det hela rätt. I alla fall, kejsaren har det mesta av parken för sig själv, men inte hela visade det sig. Vi fick se vallgravar, murar, skymtar av hus på det kejserliga området, parkanläggningar, återuppbyggda vakthus med mera. Parken är gratis, men det betyder inte att man inte behöver biljett, nej då. Man behöver en plastpollett som lämnas tillbaka när man går ut igen. När vi var klara med parken tog vi tunnelbanan tillbaka. De flesta åt friterade ostron till lunch på samma ställe som vi åt vår första middag. Servitrisen blev superglad när vi kom tillbaka.


Efter det hämtade vi upp vårt bagage och begav oss till Tokyos centralstation för att ta Shinkansen till Kyoto. Vi lyckades mycket bra med att navigera oss dit och passade på att ta varsin kopp kaffe på den ”danska” fiket Madame Blå i närheten av spåren. Shinkansen transporterade oss punktligt under 2 timmar och 17 minuter. Sen kom det magiska, våra kort som vi använt på pendeltåg och tunnelbana i Tokyo fungerade galant i Kyoto också. Fadern lyckades navigera oss fram till vårt hotell Inn Kawashima. Ett enklare etablissemang av roykanmodell. Madrasser på golvet och gemensam toalett.
Middagen intogs på ett ställe som specialiserat sig på kyckling. Friterat och som grillspett. Nu hoppas vi bara att vi lyckas värma upp rummen ordentligt, får det börjar bli rätt kyligt ute…