Kubaresan dag 3 – Varadero

Efter en lyckad natts sömn för många då gick vi upp för en ganska tidig frukost och efter det uppsökande av solstolar vid stranden. Ylva ock modern vågade sig på hotellets yoga som leddes av en klämkäck kubanska vid namn Yailine. Här och där under det snälla passet kunde man faktisk finna en och annan känd yogaposition.
Stärkta av passet gick vi och badade, läste och solade igen.

På eftermiddagen hade vi bokat en tennisbana och alla utom modern och fadern spelade spänstigt. Enligt den egna bedömningen så kunde alla spelare glädjas åt att ha en stor förbättringspotential. Under spelets gång så drog den ”Thunderstorm” in som väderleksprognosen utlovat och när vi tagit oss till rummen så öppnade sig himmelens portar för ett övertygande skyfall, men ingen åska. Precis som Guadeloupe är detta en ö med regnskog och då verkar detta hänga ihop med ett visst mått av spöregn.
Före middagen blev det drinkar igen och denna gång så lyckades Mattias bättre med att beställa sin Cuba Libre. Efter middagen fastnade vi i baren där dom hade ett aukustiskt band med fiol, trummor, gitarr och sång. Detta var den första njutbara underhållningen vi fick uppleva på hotellet som är bra på nästan alla sätt och vis förutom att man verkar tro att varje turists önskan är att slippa tystnaden, i alla fall i den centrala delen av hotellområdet. Är det inte plaskande fontäner så är det en vrålande vattengympainstruktör eller soundcheck inför kvällens show. Som tur är så råder friden på stranden. I baren fanns också en trollkarl som kryssade runt mellan borden och utförde superbra rep och korttrick.

Lämna ett svar