Kubaresan dag 4 – Varadero

Denna morgon började med lättare dimma. Familjens teori är att gårdagens skyfall producerade en del fukt som övergick i dimma när solen gick upp. Efter den sedvanliga frukosten så blev det solstol och bad igen.

Till eftermiddagen blev det dags för äventyr, en liten egenorganiserad tur till samhället Varadero närmare ”fastlandet”. Varadero är nämligen en cirka två mil lång halvö, vi bor ganska långt ut och samhället ligger längre in. Vi tog två taxibilar med två snuviga chafförer som körde oss ganska nära köpcemtret Hicacos, men inte ända fram. Efter en del tittande i pyngelaffärer hittade vi köpcentret som från utsidan såg ut om ett övergivet sjuttiotalskomlex. Erik köpte en t-shirt och vi gick en bit till, drack varsin cola och tog taxi tillbaka igen.

Kvällens klo var besöket på den japanska restaurangen. Minnesvärt – kanske inte så mycket för maten som för den ”japanske” kockens föreställning. Vår kock var väldigt mörkhyad, skämtsam och spexig. Här stektes grönsaker, ris och kött på stora stekbord, det jonglerades med fyllda risskålar och flamberades med meterhöga eldslågor. Och maten var god, om än kanske inte klockrent japansk.

Lämna ett svar