Räknudelwok

Mumsig fredagsmiddag. Vanliga räkor går nog också bra om det kniper om man lägger med dem senare.

2 portioner:
200 g risnudlar
3 salladslökar, strimlade
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 röd chili, strimlad på längden
200 g råa räkor
2 lime
1 msk flytande honung
3 msk fisksås
1 tsk chiliflakes
1 knippe hackad koriander
ev. salt
neutral rapsolja

Koka nudlarna,skölj i iskallt vatten samt låt rinna av.
Hetta upp stekpanna tills den ryker, häll i ordentligt med olja och stek salladslök, vitlök och
chili i 1 minut. Lägg i räkorna och låt steka i 2 minuter tills
de blivit rosa.
Tillsätt limejuice från ena limen, honung, fisksås, chiliflakes och det
mesta av koriandern. Lägg i nudlarna och
låt steka i 1 minut under omrörning. Smaka av och
salt om det behövs. Strö över resten av koriandern och
servera med extra limeklyftor .