Kycklinggyros med aubergine

Mumsig rätt med aubegine från Linas matkasse som kommer lagas igen.

4 portioner:
650 g kycklinglårfilé
2 dl matyoghurt
1 st Aubergine
1 st rödlök
4 klyftor vitlök
Bladpersilja
Rödvinsvinäger
50 g rostat mandelspån
2 msk senap
spiskummin
salt

Värm ugnen till 250°C  och koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen. Blanda 2 pressade klyftor vitlök, 2 msk senap, ¾ msk spiskummin och 1 tsksalt. Finstrimla kycklinglårfilén och blanda ner i senapsblandningen. Låt marinera ca 15 min.

Skär auberginen i tunna klyftor och krydda med 2 krm salt. Ringla över lite olivolja. Lägg 2 vitlöksklyftor med skalet kvar bredvid auberginen . Rosta allt mitt i ugnen ca 20 min. Plocka bort skalet och finhacka vitlöksklyftorna samt blanda med matyoghurt, salt och nymald svartpeppar.

Finstrimla rödlök, spola i kallt vatten och låt rinna av. Plocka bladen från persiljan. Blanda persilja, rödlök, rostad aubergine, 1 tsk rödvinsvinäger, ½ msk olivolja, 1 tsk spiskummin och lite salt på ett fat.

Stek den marinerade kycklingen ca 8 min i olivolja och blanda ner i  auberginesalladen på fatet. Toppa med rostad mandel. Servera med t ris och rostad vitlöksyoghurt.