Indisk köttfärssås

Indisk köttfärssås från recept i DN med härlig smak. Med hembakta naanbröd blir det en fest.

4 portioner:
7 svartpepparkorn
4 gröna kardemummakapslar
1 kanelstång
1 tsk korianderfrön
0,5 tsk hel spiskummin
2 dl finhackad gul lök
1 msk finriven eller finhackad vitlök
0,5 msk finriven ingefära
1 msk finhackad jalapeño
0,5 tsk malda korianderfrön
0,5 tsk malen spiskummin
0,5 kg lammfärs
0,5 msk salt
1 dl tjock yoghurt
0,5 dl färsk hackad mynta
0,5 dl färsk hackad koriander
125 g frysta ärter
matolja

Hetta upp oljan i en gryta på medelgod värme och lägg i de hela kryddorna-Låt fräsa ett par minuter- Tillsätt löken och  tills den blir mjuk och börjar få färg. Rör ner vitlök, ingefära och hackad chili och fräs några minuter. Tillsätt de malda kryddorna och fräs ytterligare någon minut.

Höj värmen till strax under högsta nivå, tillsätt köttfärsen och salta. Fräs tills färsen får fin färg. Rör ner yoghurten och sjud i 20 minuter under lock. Rör ner de hackade örterna och ärterna, låt sjuda i ytterligare 4–5 minuter, nu utan lock. Smaka av.

Servera med ris, chutney och naanbröd.