Pilgrimsmusslor på svamp

En snabb, god och lyxig förrätt som avslutade 2021

  • 300 g pilgrimsmusslor
  • 3 msk smör
  • 3 tsk mild soja
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 100 g shiitakesvamp
  • 1 dl strimlad salladslök
  • olja till stekning
  • salt och peppar

Bryn smöret. Ta av från värmen och låt svalna något. Rör försiktigt i sojan och citronjuicen. Ställ åt sidan.

Skär svampen i mindre bitar och fräs hastigt i en het panna med lite olja. Vänd ner salladslöken precis på slutet. Salta och peppra lätt.

Torka av pilgrimsmusslorna med hushållspapper. Salta och peppra. Hetta upp en panna med lite olja. Stek musslorna ca 1 minut på varje sida.

Fördela svampblandningen på ett fat. Lägg musslorna ovanpå. Skeda över smöret. Servera genast.