Ernsts kycklingleverpastej

Ernsts supergoda bredbara kycklingleverpastej som hädanefter kommer vara familjens julpastej. Det blir ganska mycket så det är fiffigt att lägga pastejen i små burkar som går bra att lägga i frysen.

Ingredienser:
1dl torkade tranbär
0,5 dl cognac
1 gul lök, liten
1 klyfta vitlök
450 g kycklinglever
200 g smör
1 kruka färsk timjan
1 dl vispgrädde
ca 40 g pistagenötter, skalade
smör, till stekning
salt
peppar
torkade tranbär
pistagenötter

Blötlägg tranbären i cognac minst 1 timme. Skär levern i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök.
Fräs lök, vitlök och lever på medelvärme i lite smör i en stekpanna.
Finhacka timjan och tillsätt i pannan. Krydda med salt och peppar.
Häll på cognacen från bären. Tillsätt grädden och låt koka ihop en liten stund. Häll över i en matberedare och mixa till en slät kräm.
Skär smöret i mindre bitar. Tillsätt lite smör i taget i matberedaren medan du fortsätter att mixa.
Lägg upp i en skål och blanda med de blötlagda tranbären och pistagenötterna. Låt stå i kylen minst 3 timmar så att den hinner sätta sig och bli bredbar.
Garnera med tranbär och pistagenötter vid servering.