Om man vill lyxa till sin pasta ordentligt är detta recept perfekt! Ta gärna ett glas bubbel till för att uppnå den totala lyxiga känslan. Johanna Westman står för receptet.
400 g spagetti
2 humrar à ca 500 g
6 kvisttomater
4 finhackade schalottenlökar
1,2 dl olivolja
1 dl torrt vitt vin
salt och svartpeppar
olivolja (att ringla över pastan)
finhackad bladpersilja
Klyv hummern på längden och ta ut så mycket kött som möjligt ur huvudet och kroppen. Skär stjärten i små tärningar. Knäck klorna med en nötknäppare. Skålla tomaterna, skala dem och skär bort kärnhuset. Hacka fruktköttet i små tärningar. Stek schalottenlöken mjuk i olivolja. Lägg i tomattärningarna och stek på svag värme i några minuter, häll på vinet. Ställ av stekpannan från värmen och lägg i hummerköttet och klorna. Koka pastan enligt anvisning på paketet och häll av vattnet. Lägg pastan i såskastrullen och värm upp alltihop i någon minut. Servera med olivolja och persilja.