Makaronipudding

Makaronipudding är ju alltid gott, och särskilt praktiskt när julbordsresterna måste tas om hand.

Ingredienser (4 pers):
400 g Idealmakaroner
1 purjolök
eventuellt lite vilsekommen grönkål
200 g skinka, sidfläsk eller korvrester
3 dl grovriven lagrad ost
4 ägg
6 dl mjölk alternativt mjölk blandat med grädde
1,25 tsk salt
3 krm svartpeppar

Till servering
ketchup, lingonsylt eller brynt smör

Sätt på ugnen på 200 grader och börja med att koka makaronerna. Strimla purjon (även det gröna) samt stekt purjon  tillsammans med den eventuella strimlade grönkålen. Strimla även köttet. Blanda makaroner, purjo, kött och 2 dl av osten i en smord ugnsfast form.

Knäck äggen i en bunke och se till att ha sönder gulorna, häll sedan i mjöken/gräddmjölken, krydda med salt och peppar och vispa ihop. Häll äggstanningen över formen och strö över det sista av osten.

Sätt in formen längst ner i ugnen i 30-40 minuter.