Kyckling- och kikärtsgryta

Systrarna Eisenman bjuder på en smaskig och lättlagad kycklinggryta som jag fastnat för! Med en färdig gryta så har man en hemmarjobbarlunch på ett kick.

4 pers:
500 g kycklinglårfile
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 stor morot
ca 2 msk olivolja
1/2 msk malen spiskummin
1/2 msk paprikapulver
1 tsk malen kanel
½ tsk malen koriander
½ tsk eller mer cayennepeppar
1 brk passerade tomater
4 dl kycklingbuljong
2 msk tomatpuré
1 brk kokta kikärtor
4 portioner couscous
1 dl russin
1 dl rostade mandelflagor
salt och svartpeppar
75 g fetaost
hackad bladpersilja till garnering

Skala, hacka och fräs lök och vitlök i oljan i en kastrull i några minuter.  Hacka kycklingen i små bitar och fräs tills den är genomstekt. Skala och skär moroten i mindre bitar. Rör i morötterna, kryddorna och tomatpurén, och låt fräsa i några minuter. Häll på passerade tomaterna och kycklingbuljongen. Koka upp och puttra i 15 minuter.  Tillsätt kikärtorna och koka i ytterligare 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Rör i russin och mandel.
Servera grytan med couscousen kokt i buljong och smulad feta. Garnera med hackad persilja.