Glutenfria kalljästa frallor

Rör ihop degen på kvällen, grädda på morgonen.  Enkelt och gott recept på glutenfria frukostfrallor.

Ingredienser

  • 25 g Jäst
  • 500 g Vatten Kallt
  • 2 msk Rapsolja
  • 600 g Glutenfri fin mix
  • 1 msk Fiberhusk
  • 1 tsk Salt

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke, tillsätt vattnet och rör så det löses upp.
  2. Blanda ner mjöl, fiberhusk, salt och olja och rör till en lös smet. Tillsätt inte allt mjöl om det nte behövs.
  3. Täck med plastfolie och ställ i kylen över natten.
På morgonen:Sätt ugnen på 275 C och ställ en plåt med höga kanter eller ugnsform i botten

  1. Ta ut degen och stjälp upp på mjölat bord.
  2. Dela degen i 10 delar, knåda inte

    Snygga ev till dem lite genom att vika in kanterna under så de blir runda.

  3. Lägg på en plåt med bakpapper.
  4. När ugnen är varm, häll ett stort glas vatten i ugnsformen och ställ in plåten över. Grädda ca 15-20 min tills frallorna fått fin färg.