Wienernogat

Ett sedan många år välbeprövat recept. Perfekt som julgodis! 

lager 1: 250g mörk blockchoklad och 1 msk neutral olja
lager 2: 200g mandel och 500g Odense nougat
lager 3: 250g mörk blockchoklad och 1 msk neutral olja

Vik en form av dubbelt smörpapper med måtten 20*25 cm.
Smält chokladen till 1:a lagret och rör ut den med oljan. Bred ut chokladen så jämnt som möjligt och ställ svalt att stelna.
Skålla, skala och hacka mandeln i storlek av risgryn. Rosta mandeln kort i 200 graders ugnsvärme. Smält nougaten och blanda med mandeln. Låt svalna samt bred ut blandningen på lager 1.
När nougaten blivit hård läggs 3:e lagret på likadant som lager 1.
Låt lager 3 stelna  till hälften i kylen och mönstra därefter ytan med en gaffel. Låt stelna i kyl. Ta ut den stelnade kakan i rumstemp och låt den stå i 3 tim. Skär i bitar med varm och vass förskärare.