Sri Lankaresan dag 5 – Yala

Vis av skadan på vägen till Sinharaja steg vi upp tidigt för dagens transport till Yala nationalpark. Dagen till ära hade man valt en annan väg än den katastrofdåliga som vi använt på vägen upp. En lång och tidvis mycket trevlig färd med promenadstopp längst den cykelbanesmala vägen som vindlade genom bergen, till att börja med mest invid små risfält och högre upp i bergen där det var svalare mest bland teodlingar.

Vi fick oss också en fruktstund bestående av pinfärsk mango  och banan till livs vid ett fruktstånd längst vägen. När vi kom ner från bergen igen blev vägen rakare och bredare och  längst den vägen fick vi se vår första vilda lankesiska elefant.

Vid tretiden kom vi fram till tältlägret utanför Yala där vi  fick spana in våra tält innan vi gav oss iväg på en liten kvällstur i nationalparkens buffertzon. När vi kom tillbaka så provade vi lyxduschen i lyxtältet. Lyxduschen var denna kväll inte utrustad med varmvatten och vad värre  var knappt med kallvatten heller. Med hjälp av en liten, liten rännil genomförde  modern en summarisk avblaskning. Ylva var mer lyckosam med duschtimingen och fick mer av lyxen. Sen blev det middag i mörkret i oljelampans sken.