Tanzaniaresan dag 5 – Ruaha

Denna natt höll sig flodhästarna i schack, så nattron blev  bättre. Upp och iväg igen på en heldagstur som gick ut starkt med en  lejonhona  med tre ungar som mumsade på en liten  impala. Efter det  krokodil i helfigur  (krokodil som knappt sticker upp över vattenytan hade vi redan njutit av från  stugaltanen) och en helt gäng med  flodhästar som plumsade ner i floden efter en  promenad i gräset.

Sen blev det impala,  giraffer och  zebror i mängder och en och  annan elefant.  En annan höjdpunkt var en familj med markattor som klängde runt  i ett träd. Nytt för dagen var också en samling dyngbaggar i en hög  elefantspillning.

Strax före 19:30 massajen (hämtning till middagen) så vandrade  en flodhäst upp nära stugan. Flodhästar ska vara ilskna gynnare som dödar fler  än något annat djur i Afrika. Med darrande röst frågade vi vår massaj vad han  skulle göra med flodhästen om den anföll. Han bara skrattade och visade oss sitt  spjut. Gifta massajmän ska ha dödat ett lejon med spjut, och vår 19:30 massaj var  gift…