Tanzaniaresan dag 4 – Ruaha

Under denna första natt i Ruaha blev sömnen avbruten både av spöregn  och vrålande flodhästar som hängde utanför stugknuten. Eller vad nu flodhästarnas ljud kan  kallas – flodgnägg? Lät gjorde det i alla fall. Frukost och sen iväg på en  första heldagstur med Frank, vår guide, i den glada jeepen.  Tveklöst överträffade dagen våra förväntningar. Vi fick se giraffimpalazebrababianschakal redan första halvtimmen. Spänningen tilltog, skulle vi få  se lejon?

Helt bekymmersfritt var det inte. Vi fick åka runt nån timme  eller så innan vi såg den stora lejonhannen som låg och tog igen sig ett par  meter från vägen med några honor under träden och buskarna runt ikring. Framåt  eftermiddagen så gjorde sig regnperioden påmind så vi sökte skydd under taket  vid flygplatsen när det vräkte ner som värst. Och på vägen tillbaka råkade vi på  rätt många elefanter, en del riktigt nära.

Före middagen fick vi se elefanter ännu närmare. Två elefanter  tyckte att det var bäst att mumsa lite på buskarna kring vår stuga. Den här idén  med massajsällskap när det är mörkt kändes helt plötsligt inte så vrickad  ändå. Till kvällen blev det middag med bubbel. Gott nytt år!