Uppfläkt ugnskyckling

En kul Ernstskapelse med kul sätt att stycka kycklingen. Det är bättre att rosta potatisen i en annan form tycker jag, lägger man det i samma for så blir det för blött. Sen har jag dragit ner på smöret rejält. Den orädde kan slå till med 200 gram istället.

1 kyckling (à ca 1,5 kg)
Färska eller frysta kryddörter
2 tsk flingsalt
1 citron
1 klyfta vitlök
1 krm rörsocker
50 g smör
svartpeppar

Lägg fram smöret att mjukna och sätt ugnen på 200 grader. Hacka örterna, finrivet citronskal och finhacka vitlök. Blanda med det mjuka smöret, socker, salt och svartpeppar.

Skär längs bägge sidor om kycklings ryggrad och avlägsna den. Lägg ut kycklingen platt. Lyft på skinnet och fördela ut smöret under skinnet. Lägg kycklingen i en stor ugnssäker form. Pressa över citron. Skär den pressade citronen i grova bitar och lägg ner i formen

Servera med ugnsrostad potatis