Spansk kikärtsgryta

Denna skapelse kommer från Linas matkasse som fick åtta kikärtor av tio möjliga på kikärtsgryteskalan av Uffe, bra för att vara kikärtsgryta alltså.

1 rödlök
4 vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
250g körsbärstomater
2 msk tomatpuré
42 g russin
1 1/2 msk paprikapulver
1 msk spiskummin,
1/2 tsk salt
2 krm cayennepeppar
2 förpackningar kikärtor
1 burk konserverade körsbärstomater
1 tärning grönsaktsbuljong
1 dl creme fraiche
70 g bladspenat
50 g rostade mandelspån

Skiva lökarna tunnt och skölj kikärtorna. Stek löken mjuk tillsammans med körsbärstomaterna och tomatpurén. Tillsätt russin paprikapulever, spiskummin, salt och cayennepeppar och fräs det hela en kort stund. Rör ner kickärtor, konserverade tomater, 2 1/2 dl vatten och 1 tärning buljong. Låt sjuda i 15 minuter. Blanda ner cremefraiche och spenat, koka upp. Tappa grytan med mandelspån. Servera med ris.