Siciliansk auberginesås med mozzarella och pistagenötter

God vegetarisk pastasås. Från Lina matkasse.

2 auberginer
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
1 liten burk strimlade soltorkade tomater
1 burk körsbärstomater
2 mozzarella
torkad basilika, chiliflakes
socker
färsk basilika
pistagenötter

Sätt ugnen på 225 grader.
Skär 2 auberginer i mindre tärningar. Lägg i en långpanna och ringla överolivolja och strö på 1 tsk salt. Tillaga högt upp i ugnen 10-12 min tills det har fått färg. Finhacka 1 schalottenlök och 2 vitlöksklyftor och fräs i oljan från de soltorkade tomaterna. Tillsätt 1/2 msk torkad basilika, 1/2 msk socker, 1/2 tsk chili flakes, 1 burk konserverade körsbärstomater och de soltorkade tomaterna. Låt sjuda några minuter tillsätt sedan aubergine och smaka av med lite salt.
Dela 2 mozzarellor i mindre bitar. Blanda nykokt pasta med auberginesåsen och toppa med mozzarella, färsk basilika och pistagenötter.