Rödbetssallad med linser och chèvre

När fadern tycker att linserna inte stör, då är det bra linser! Receptet kommer från Ica buffé.

7 dl kokta belugalinser (typ 3,5 dl torkade)
800 g små rödbetor
400 g körsbärstomater (gärna olika färger)
1 msk hackad timjan
300 g getost av chèvretyp
200 g blandade salladsblad
1 msk olivolja
Salt och svartpeppar

Dressing
1 dl olivolja
1 msk finrivet citronskal
1/2 dl citronjuice
1 msk skånsk senap
1 msk flytande honung
1 tsk salt

Till servering
krutonger

Sätt ugnen på 175°C. Skala och skär rödbetorna i klyftor. Halvera tomaterna. Lägg rödbetor och tomater på en smord plåt och blanda med olja, timjan och salt. Ställ in mitt i ugnen ca 40 minuter, eller tills betorna är mjuka.

Blanda alla ingredienser till dressingen. Krydda med salt. Om du kokar linserna själv så bandar du de varma kokta linserna med hälften av dressingen

Blanda betor och körsbärstomater med linser, smulad getost, salladsblad och peppar i en bunke.  Toppa med krutonger och ringla över det som finns kvar av dressingen.