Rödbetsförrätt

Förrätten till Ylvas och Mattias bröllop! Om man byter ut den turkiska yoghurten till något veganskt alternativ så blir den vegansk. Ursprungsreceptet som är mer komplicerat hittas här

4 personer
1,5 dl turkisk yoghurt
2 msk riven pepparrot
250 g kokt rödbeta
0,75 dl kapris
0,75 dl olivolja
0,5 ask krasse
1 polkabeta
1 gulbeta
0,5 silverlök
Maizena
20 g gräslök
0,5 kruka oregano eller annat kryddgrönt
0,5 kruka körvel eller annat kryddgrönt

  1. Blanda yoghurten med pepparroten
  2. Mixa den klippta krassen i olivoljan.
  3. Skala och skär polkabetan och gulbetan på mandolin och lägg skivorna i isvatten en timme eller mer.
  4. Skär silverlöken i relativt tunna ringar, vänd dem i maizena och fritera dem i olja. Låt rinna av på hushållpapper.
  5. Riv de kokta rödbetorna grovt och blanda i kapris och en del av oljan. Forma fyra råbiffar på serveringsassietterna. Fördela pepparrotsyoghurt runt biffarna. Dekorera med avrunna betskivor och örter. Droppa krasseolja över och toppa med de friterade lökringarna