Marinerad lax med rostad majs och passionsfruktsdressing

En ovanligt bra skapelse från Linas Matkasse detta. Särskilt majssalsa är en riktig höjdare!

4 portioner:
3,5 dl basmatiris
2 stora burkar majs
1,5 dl matyoghurt
2 klyfta vitlök
Mynta
600 g laxfile
2 lime
4 passionsfrukter
1 grön chili
1 rödlök

Koka riset
Stek majkornen i olja och pressad vitlök i ett par minuter. Mixa hälften av majsen slät tillsammans med matyoghurten och 1 krm salt.
Lägg resten av majsen i en skål tillsammans med lite grovhackad mynta och lite salt.
Gröp ur passionsfrukten och blanda med rivet limeskal och saften from limen. Finhacka en rödlök och chili och blanda ner i passionsfruktsdressingen.
Skär laxen i cm-tjocka skivor och stek hastigt 1,5 minut på varje sida i het panna. Lägg upp laxen på ett fat och toppa med passionsfruktsdressingen och ytterligare lite mynta.