Kycklingsallad med kokosgrädde

Fräsch thaiinspirerad kycklingsallad från Icakuriren som funkar till lunchen för hemmanjobbare om man tar sig för att koka kycklingen i förväg

4 portioner:

3 små schalottenlökar
600 g kycklinglårfiléer
4 portioner glasnudlar
2,5 dl kokosgrädde
2,5 msk fisksås
2 tsk råsocker
2 dl örter som dill,  thaibasilika, koriander
4 dl sallad som babyspenat, macheésallaed eller strimlad isbergssallad
2 thaichili
1 dl  jordnötter
1 limesaft
salt

Koka upp schalottenlöken i saltat vatten i en kastrull. Lägg i kycklinglårfiléerna och sjud cirka 20 minuter. Låt svalna. Riv sönder i bitar.

Koka nudlarna,  skölj av i kallt vatten och låt rinna av.Vispa ihop kokosgrädde, fisksås och socker till en dressing.

Varva nudlar, kyckling, dressing, örter, chili och jordnötter på ett fat. Tillsätt limesaft och toppa med det som finns kvar av dressingen.