Kornotto med svamp, gröna bönor och nötter

Korngryn är bra för magen och, håll i er, gott! I alla fall i form av kornets variant på risotto. Från Icas recept.

4 portioner:

1/2 gul lök
1 msk rapsolja
2 dl korngryn
1/2 grönsaksbuljongtärning
1,5 dl vitt vin
7 dl vatten
80 g riven lagrad ost
20 g smör
1/2 tsk salt
1 krm malen vitpeppar

500 g fryst, tinad svampmix
2 msk smör
150 g haricots verts
Salt & svartpeppar
1/2 dl finhackad persilja
1 dl rostade, hackade hasselnötter
riven Västerbottensost

Skala, dela och finhacka löken. Stek löken i olja tills den mjuknar, utan att den får färg.Tillsätt korngryn, buljongtärning och vin. Låt koka någon minut. Tillsätt vattnet. Låt koka upp och fortsätt koka på svag värme 20–25 minuter under lock. Rör om då och då. Ta från värmen.
Rör ner ost och smör. Krydda med salt och peppar.
Stek svampen i smör tills den är gyllene. Tillsätt bönorna mot slutet och låt steka med några minuter. Smaka av med salt och peppar. Ta från värmen och rör ner persiljan.  Servera kornotton med svampfräs, nötter och ost.