Kikärtsvåfflor med dill och kaprisröra

Veganskt och glutenfritt alternativ i våffellaggen!

Smet till 8 små laggar

3 dl kikärtsmjöl
1 dl rismjöl
1,5 tsk bakpulver
0,75 tsk salt
Lite vitlökspulver alt en skvätt vitlöksolja,
Lite lökpulver alt en skvätt lökolja
2-3,5 dl vatten

Dill och kaprisröra

200 g vegansk cream cheese
1,5 msk hackad kapris
1 krm tabasco
Saft och skal från en halv citron
0,5 dl hackad dill
0,5 dl hackad gräslök
smaka av vitpeppar och salt

Våfflor:
Blanda mjöl, bakpulver, salt och lökolja. Tillsätt så mycket vatten att det blir en lagom våffelsmet.
Låt smeten vila i en timme i kylskåpet.

Dill och kaprisröra:
Blanda alla ingredienser och smacka av med salt och peppar

Servera våfflorna med röran, tångkaviar, avokado och ruccola.