Halloumipanerad kyckling

2017-03-30_DSC_6895Fräsch kycklingrätt som kanske passar bra med lite bröd, eller kanske bulgur. Det är lite oklart. Receptet kommer från Buffé.

250 g halloumiost
3 msk sesamfrön
2 msk finhackad persilja
2 tsk torkad timjan
2 ägg
500 g kycklinglårfilé
2 krm nymalen svartpeppar
1 avokado
200 g rädisor
1 broccoli
150 g haricots verts eller sockerärter
2 msk olivolja
salt
65 g babyspenat
1 citron
1 msk flytande honung
2 msk balsamvinäger
4 msk olivolja

Sätt ugnen på 225°C. Riv halloumin fint och blanda med 2 msk sesamfrön, persilja och timjan. Vispa ihop äggen i en skål. Skär kycklingen i ca 3 x 3 cm stora bitar och krydda med peppar runt om. Vänd för kycklingbitarna i de uppvispade äggen och sedan i halloumiblandningen. Lägg kycklingen på en smord plåt och ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter, eller tills den är klar.

Vispa ihop honung, balsamvinäger och olivolja till en vinägrett. Dela och kärna och skiva ut avokadon.  Skiva rädisorna tunt. Skär broccolin i små buketter och skiva stammen tunt. Stek broccolin och bönororna i olja och krydda med salt och peppar. Stek den klyfatde citronen.

Blanda vinägretten med de stekta grönsakerna och spenaten på ett stort fat. Toppa med avokado och rädisor. Lägg på kycklingen. Garnera med sesamfrön och stekta citronklyftor.