Fyllda paprikor

Från Diadonnas Balkanmat. Enkelt att göra, men det tar lite tid.

4 portioner
6 röda paprikor
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
solrosolja att steka i
500 g valfri färs
2 msk tomatpuré
2 msk paprikapulver
1 msk Vegeta
salt och svartpeppar
1 burk krossade tomater, 400 g
1 dl okokt grötris
ca 5 dl vatten

Skär loss skaften och plocka kärnhuset från paprikorna. Spara skaften till lock. Skala, hacka och fräs lök och vitlök. Tillsätt färsen och fräs tills den är grynig. Tillsätt tomatpurén och fräs i en minut till . Smaksätt med paprikapulver, Vegeta, salt och svartpeppar. Häll i tomaterna och låta koka i några minuter. Rör i riset.
Sätt ugnen på 200 grader. Placera paprikorna stående i en ugnsfast form, gärna med lock. Fyll paprikorna med färsröran. Resten av färsen kan ligga runt om. Häll vattnet i paprikorna och i formen. Sätt tillbaka skaften på paprikorna.
Baka i ugnen med lock på i ca 1 timme. Fyll på med mer vatten vid behov. Ta av locket så att paprikorna får färg. Fortsätt baka i ytterligare ca 25 minuter, eller tills paprikorna är mjuka och riset genomkokt.