Färskpotatispaj

Mättande och mumsig paj där fyllningen kommer från Matmagasinet (men också Året runt, återanvändning från förlagets sida :-)) och pajdegen från ”Glutenfri mat – en grundkokbok”. Servera med en sallad och varmrökt lax, skinka eller prinskorv. Eller varför inte på midsommar?

3 dl glutenfri fin mix (eller en blandning mellan grov och fin)
75 g smör
1 dl kesella
450 g kokta små färskpotatisar
10-15 cm purjo
100 g fryst bladspenat
salt
svartpeppar
lite örtkryddor
2 ägg
2 dl mellangrädde
1,5 dl västerbottenost
olja och ev vatten

Börja med att borsta koka potatisen samt tina bladspenaten.

Hacka ihop smöret och den glutenfria mixen. Blanda i kesellan blanda ihop till en smidig deg. Blanda i någon matsked vatten om det behövs för konsistensen. Tryck ut degen i formen och grädda pajskalet på 225 grader i 10 minuter.

Halvera potatisen och strimla purjon. Fräs purjon och bladspenaten i olja så att purjon mjuknar. Fyll pajskalet med potatisen och purjofräset, krydda med salt, svartpeppar och kanske någon örtkrydda, samt strö över hälften av osten. Vispa ihop grädden och äggen och häll över pajen. Strö över den resterande osten och grädda pajen på 200 grader i 35 minuter.