Coops vietnamesiska köttsoppa

Ett långkok som överraskar positivt! Från Coops receptsamling.

Buljong:
500 g hel bit högrev
1 oxsvans eller märgben
1 gul lök
60 g färsk ingefära
2 stjärnanis
1 kanelstång
10 kryddnejlikor
12 dl vatten
1 tsk salt
Soppa:
150 g risnudlar
2 msk fisksås
1,5 msk limesaft
2 salladslökar
1 röd chili
1 kruka koriander

Klyfta gullöken, skiva ingefäran och lägg alla ingredienser till buljongen i en kastrull och låt koka under lock ca 2 tim.
Koka nudlarna  och kyl ner i kallt vatten. Sila ner buljongen i en ny kastrull och dra isär köttet i munstora bitar.
Tillsätt fisksås, smaka av med limesaft och lägg i nudlarna. Häll upp i serveringsskålar och toppa med skivad salladslök, skivad chili och koriander.