Pasta al tonno med fänkålsallad, citron, pinjenötter och dill

Ett pastarecept som vi lånat från Linas Matkasse

Tagliatelle 360 g
Pinjenötter 1 förp

Pastasås
Citron ½ st
Tonfisk 2 burk
Gul lök 1 st
Vitlök 2 klyfta
Olivolja 1 msk
Vetemjöl 1 tsk
Cayennepeppar 2 krm
Japansk soja 2 tsk
Mjölk 3 dl
Crème fraiche 1 dl
Salt ½ tsk

Fänkålssallad

Fänkål 1 st
Citron ½ st
Olivolja 1 tsk
Salt ½ tsk
Svartpeppar
Dill ½ förp

Koka pasta enligt anvisning på förpackningen

Pastasås: Tvätta citron i ljummet vatten. Häll av tonfisk. Finhacka gul lök och vitlök. Hetta upp olivolja i en kastrull och fräs lök och vitlök 2-3 min. Blanda ner vetemjöl, tonfisk, cayennepeppar och japansk soja. Rör ner mjölk, lite i taget, och crème fraiche. Koka upp och sjud 3-5 min. Tillsätt rivet skal från hela citronen och pressad saft från halva. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.

Fänkålssallad: Finstrimla fänkål och lägg i en salladsskål. Blanda ner pressad saft från resten av den använda citronen, olivolja, salt och lite nymald svartpeppar

Grovhacka dill. Rör ner hälften i pastasåsen och hälften i fänkålssalladen. Blanda avrunnen pasta med pastasåsen. Servera tagliatelle al tonno med fänkålssallad. Toppa med pinjenötte