Pulled pork

Pulled pork i god sås. Det är chipotlepastan som gör det. Om man dubblar receptet så tar det längre tid i ugnen. Köttet blir ännu godare om det får stå till sig över natten. Recept från Taffel

1 kg fläskarré
1 stor gul lök
4 klyftor vitlök
1 dl ketchup
½-1 msk chipotlepasta
½ dl vatten
1 msk farinsocker
1/2 tsk mald koriander
½ msk mald spiskummin
1 msk konjak

Sätt ugnen på 125°C och lägg karrén i en stekgryta (en form med lock eller aluminiumfolie ovanpå går också bra)

Skala och skiva lök och vitlök och blanda alla övriga ingredienset och bred dem på köttet. Lägg löken ovanpå. Sätt om karrén i ugnen med locket på och stå i ca 4-6 timmar.  Efter en dryg timme bör man blanda ner löken.

Dra isär köttet genom med två gafflar och blanda med såsen.  Smaka av med lite mer sprit ellr kryddor om det behövs.