New Yorkresan dag 3

Upp och iväg för att ta oss till Battery Park och sen båten  till Frihetsgudinnan före eftermiddagens utannonserade regn. I  säkerhetskontrollen före båtresan fick Uffe lämna ifrån sid sin fickkniv  (snyft). Frihetsgudinnan var hög, grön och dessutom ett världsarv. På- och avstigningen  var omständliga och därmed blev även köerna mäktiga trots den tidiga timmen. Det  gjorde beslutet att hoppa över Ellis Island lätt.
Indianmuséet vid Bowling  Green (alldeles vid Battery Park) kan rekommenderas om om man vill  glädja museipersonalen, svalka sig, behöver en fräsch toalett  eller vill veta mer om indianer (allt gratis).
Därefter blev det Ground Zero, och efter det vidtog den vilda  jakten på kameraladdaren som förde oss till West Side Market där diverse läckra  frukostattiraljer inköptes. En normal deli är rätt så torftig i den här stan,  men denna var kanon. Sladd fick vi köpa på Adorama av ortodoxa judar. Där finns  allt i fotoväg. Hemväg i regn och sen en hellyckad middag på Applebies vid Times  Square.