Tanzaniaresan dag 7 – Lazy Lagoon

Upp idag för att ta vår sista lilla safaritur på vägen till  flyget vid tolvtiden tillbaka till Dar es-Salaam. Vi gick ut starkt med att på  nytt besöka den döda  giraffungen och vi fick då se de tre veckor gamla  lejonungarna  under busken. Vi fick denna dag se lite blommor vi inte sett förut – exempelvis  gladiolus -, gamla giraffben, lite krokodiler och en liten liten  elefant – lillefant.

På flygplatsen fick vi ett Fox Happy Meal (lunchlåda) till  lunch i väntan på att planen skulle komma och hämta oss. Det visade sig att  piloten hette Peter Fox vilket får oss att misstänka att han är medlem i den  familjen Fox som äger och driver både  Ruaha River Lodge och Lazy Lagoon.

Efter flyget så fick vi glädjen att sitta två timmar i en  liten, liten buss på väg mot Lazy Lagoon som ligger fem mil utanför Dar  es-Salaam. Tidvis var trafiken i stort sett stillastående. Tanzania är ett land i  stort behov av infrastrukturinvesteringar. Äntligen nådde vi vattnet där vi  skulle ta oss med båt över till Lazy Lagoon.

Den som trodde att det var någon  bilfärja eller liten passagerarbåt som skulle ta tjugotre personer med packning  över sundet trodde fel. Det var två ganska små och mycket gistna öppna båtar med  utombordare och soltak som väntade på oss vi sandstranden. Det bar bara att ta  av sig skorna, kavla upp byxorna, vada ut och häva sig ombord. Efter en kvart  steg vi av i paradiset! Vit sand, en lite pool, bara tio-tolv stugor (bandas)  ett jättestort ”vardagsrum”  med palmbladstak med soffor, matbord, bar,  biljard, dart och ett litet pocketbibliotek – utomhus. Ett kvällsdopp under  solnedgången, och sen blev det en god middag.