Kubaresan dag 6 – Varadero & Havanna

Uppe med tuppen för att fånga bussen till Havanna kvart över sju. Men detta är Kuba, så bussen kom tjugofem i åtta istället.  På väg in i Havanna så gjorde vi ett kort stopp vid Kubakrismuseet där en massa missiler med snygg märkning med ”CCCP” och hammaren och skäran. Väl i gamla Havanna som är ett världsarv ( i alla fall enligt vår guidebok, enligt samma bok så Kubas nationalsport baseball från Kuba, så man kan allt vara lite skeptisk) så kom vi till cigarrfabriken där vi förväntades prova cigarrer, men det gjorde vi inte. Vi drack kaffe istället. Vi fick se Revolutionstorget, där tydligen Fidel brukade hålla sona tretimmarstal. Torget var i gammal fin monumentalkommunistisk stil.

Efter det åt vi lunch och sen kom dagens klo, rundvandringen i gamla Havanna som hade en helt fantastisk atmosfär. Gamla, pastellfärgade hus med balkonger bladat med orenoverade objekt. Rekommenders varmt!

Upplevelsen vann säkert på att detta var nyårsdagen som är revolutionsdagen på Kuba, så det var lite mer plats på gator och i gränder än det annars är. Havanna är nu stad tre på Eriks lista över braiga städer. London och Göteborg ligger före.

Lämna ett svar