Kubaresan dag 2 – Varadero

Pling! Uppe med tuppen i denna tidzon sex timmar efter vår egen. Utom Erik som vi fick väcka vid sjutiden, för då ville vi andra ha frukost. Och frukost fick vi. Inklusive omelett av den omelettstekande mannen.

Efter frukost vidtog jakten på badhandukarna, en jakt som avslutades i succé. Sen slappade vi och badade vi fram till halv ett när vi skulle träffa mannen från Apollo med främsta syftet att boka en dagstripp till Havanna. Denna övning blev lite bökigare än beräknat eftersom resan skulle betalas kontant med turistvalutan CUC som vi inte hade i tillräcklig mängd. Så vi växlade, insåg att det inte blev tillräckligt mycket, sprang till rummet och hämtade mer euro och växlade igen. Till slut hade vi en imponerande packe med säkert femtio sedlar- för här är det småvalörer som gäller.

Och sen vart det buffélunch och mer solstol och bad vid den finfina stranden. Erik passade på att läsa ut julkappen från mormor, Hemingways Den gamle och havet. Höga litterära poäng för det, särskilt om man är på Kuba.

Runt fem tyckte vi att vi skulle ha oss varsin drink så fyra av sex resenärer slog till på den litterära drinken Moito. Den kom i ganska varierande styrkor där Ylva drog det längsta strået om det var alkoholprocent som man var ute efter. Alla mojitos var utrustade med rikliga mängder med ganska rustik mynta. Lotta fick en alkoholfri Conga och Mattias beställde en Cuba Libre dagen till ära, men vi tvivlar på att det var det han fick för den han fick var illröd och väääldigt lik Lottas.

Middag på den ’internationella’ restaurangen. Steka eller grilla kött verkar inte vara det som dom är allra bäst på i det här landet, vi undrar om det är torkskåpet som dom använder. Grytor däremot är dom riktigt duktiga på.

Lämna ett svar