Guadelouperesan dag 9 – Fort Royal

Nyårsaftonen påbörjades vid 7-tiden eftersom vi skulle  iväg på en canyoningtur modell snäll i floden Acomat. Snälla franska guider lurade på oss alla våtdräkter och hjälm. Allt klär en skönhet och inget missklär en ful… (Låt oss inte tänka mer på det.)
På vägen ner till floden (eller  kanske snarare ån, men flod låter coolare) blev vi bjudna på termiter. En numera termitinitierad familj kan nu med auktoritet säga att termiter smakar nötter. Väl nere i Acomat så påbörjades vandringen, simningen och glidandet nedströms i  forsarna. Oftast med fötterna först men i de lite läskigare fallen ibland med mindre ädla delar, dvs huvudknoppen först. Vi avslutade med att glida tre meter för att sedan falla fyra meter ner i vattnet.  Alltså sammanlagt sju meter. Att vi vågade! Fadern och modern är själva förvånade.

På kvällen avnjöts en middag bestående av languster, langustersoppa, biff och champangemousse. Det var en relativt långdragen föreställning som piggades upp med filmer till barnen. Men vem ska nånstans på nyårsafton? Erik hann med att läsa på inför dykkursen som börjar på nyårsdagen. Kvällen avslutades med bubbel och fyrverkeri.
Gott Nytt  2009 till alla!