Guadelouperesan dag 3 – Fort Royal

Efter frukosten spänstade fadern och barnen ut på tennisbanan.  Fadern hävdade att det var förtvivlat många bollar som behövde hämtas. Dom var  hemskt rymningsbenägna. Med hjälp av utflyktschefen i receptionen har vi lyckats  boka in oss på en utflykt till ”Parc le Tapeur” på lördag. Då ska vi klättra i  trädtopparna i regnskogen (tror vi). Dessutom tror vi nu att vi har koll på var  vi är (förutom på nordsidan av Basse-Terre på Guadeloupe). Vi befinner oss på ”Pointe du Petit Vent  Bas” (innanför den lilla ön på nordsidan)

Vid lunchen provade fadern en lokal sallad som vi nog inte  tänker prova igen. Förrätten, fiskkakor, som vi provat redan dan innan var en  given succé. Efter lunchen vidtog utforskandet av den farliga stranden och  därefter bad. Erik drabbades av en elak manet, men har fått en skojig bedövande  salva av den cyklande läkaren.
Snälla faster har drabbats av dårskap då vi  under kvällen fått vår trettionde hälsning om God Jul från det hållet med exakt  samma ordalydelse. Alternativt så har det guadeloupiska telekommunikationsnätet  någon liten komponent som drabbats av svårartad hicka.
Dagens uppdatering har gjorts med hjälp av moderns julklapp – ett webdesignprogram. Nu kan hon sluta  hacka hemmagjord html-kod. Jippi!