Guadelouperesan dag 1 – Fort Royal

Kvällen innan avfärd åkte modern och fadern runt som dårar för att införskaffa medikamenter för att hindra flygresan från att bli plågsam och hälsovådlig för modern som lyckats bli vrinförkyld. Vid 21:20 fick hon en läkartid på Löwenströmska och sen bar det av till jourapoteket Scheele för  att hämta ut slemhinneavsvällande. Medicinen kunde enligt bipacksedeln orsaka förvirring och aggressioner.  Fadern hävdar att det inte märktes nån skillnad…
Den vänlige farfadern skjutsade löjliga familjen till Arlanda för vidare transport till  Guadeloupe med  Air Caraïbes.  Air Caraïbes är en ny och så här långt angenäm bekantskap. Även denna resa hamnade vi längst bak, näst längst bak på rad 46 närmare bestämt.  Det verkar vara ödet om man är 5 i familjen.
Även Guadeloupe hälsar oss med regn, så här ser vi starka likheter med Marockoresan. Resan genom ett mörkt och ganska köigt Guadeloupe tog sin lilla tid. Och magarna på vissa kurrade friskt.  Klockan hade lyckats bli ungefär halv 9 (eller halv 2 på natten svensk tid) när vi fick en trerättersmiddag med utsikt över ett nermörkt och riktigt blåsigt karibiskt hav. Inga tomtar så långt ögat når!
Vi får se imorgon.