Grad Hvar dag 1

Vi begav oss mot Split för att ta färjan till Hvar idag. Färden mellan Plitvice och motorvägen gick faktiskt bra. Problemen uppstod först när vi gav oss av motorvägen för att försöka luncha vid en vacker utsikt. För det första så hittade vi ingen restaurang vid den fina utsikten och för det andra så verkade den påfart vi hade tänkt att använda inte finnas. Vägen var kurvig så delar av barnaskaran blev lite grön i ansiktet innan vi lyckades komma upp på motorvägen igen. Lunchen intogs på en bensinmack vid motorvägen……

Efter en del förvirring, ångest och dividerande fick vi tag i biljetter och ställde oss i rätt färjekö mot Hvar. Så kan det gå när man förväxlar Stari Grad med Supetar. Supetar ligger på grannön Brac.

Hotellet Podstine visade sig vara en lummig dröm med egen klippstrand i det lagom varma marinblå adriatiska havet. Till Eriks och Lottas förtjusning bjöd stranden på krabbor – och en säkert 30 cm lång livs levande bläckfisk. Lotta åt sin i Plitvice nyfunna rätt, risotto, på hotellet restaurang – denna gång med frutti di mare.