Yoghurtmarinerad kyckling är aldrig fel, särskilt inte med kryddning från Oman. Receptet kommer från DN.
600 g kycklinglårfilé
olja
2 ½ dl tjock yoghurt
1 finhackad gul lök
3 pressade vitlöksklyftor
1-2 tsk finhackad medelstark röd chili
1 tsk spiskummin
2 msk finhackad färsk mynta
1 msk pressad citron
4 tunnskivade vårlökar
1 tsk salt och svartpeppar
Skär kycklingköttet i cirka 2 centimeter tjocka strimlor och blanda alla ingredienserna till marinaden. Lägg ner kycklingbitarna i marinaden. Låt stå i kylskåp över natten.
Värm ugnen till 225 grader. Lägg över kyckling och marinad i en ugnsfast form med oljad botten och sätt in i ugnen.
Baka i 25–30 minuter eller tills kycklingköttet är genomstekt och har fått fin färg.
Servera, gärna med gult ris från Musandam.