Trevlig crossoverkyckling med både karibisk och kinesisk smak. Från Momas kitchen
8-10 kycklingdelar
saften av 1, 5 lime
3 msk soja
1, 5 msk färskriven ingefära
2 msk five spice
nymald svartpeppar
Marinera kycklingen i kryddor och lime i minst en timme.
Stek i neutral olja, eller grilla på grillen.
Dippsås:
saften av 1, 5- 2 lime
1, 2 dl ostronsås
1-2 msk sesamolja
1 msk peppar sauce, eller chili efter smak
svartpeppar
1 msk riven ingefära
Krispigt grönt:
300 g färska haricots verts
6-8 stjälkar mangold
1 salladslök
2-3 finhackade vitlöksklyftor
2, 5 msk finhackad ingefära
chili efter smak
Stek vitlök, chili, ingefära lite krispigt i olja, tillsätt den vita delen av mangolden samt bönorna och stek i några minuter. Tillsätt salladslök och den gröna delen av mangolden och stek ytterligare några minuter.
Servera som det är eller med ris till.