En riktig familjefavorit: snabb och mumsig sås på fläskfärs, kokosmjölk och lite annat gott. Går fint att laga i muurikkan, och då kan man lägga i färdiglagade risnudlar mot slutet.
Från Allt om mat
4 portioner:
1 purjolök
1 lite bit ingefära
1 citrongräs
400 g fläskfärs
1 msk matolja
2 tsk sambal oelek
2 msk fisksås
400 ml kokosmjölk
140 g färsk spenat
Lime
Jordnötter eller cashewnötter
Risnudlar eller basmatiris
Skölj och skär purjon i 1/2 cm tjocka skivor. Skala och finhacka eller riv ingefäran. Banka på citrongräset med t ex skaftet på en kniv, dela det i 2 bitar. Bryn blandfärs och ingefära i olja i en wok eller stekpanna.
Tillsätt purjo, citrongräs, sambal, fisksås, och kokosmjölk. Sjud ca 5 min. Tillsätt spenaten precis på slutet. Plocka ev ur citrongräset och servera med cashewnötter, lime och risnudlar eller basmatiris.