Pasta med kycklinglever och champinjoner

Kycklingleverskeptiker göre sig icke besvär, men för oss andra är detta ett ny och mumsig variant på denna nyttiga och miljövänliga råvara.

  • 200 g kycklinglever
  • 100 g bacon
  • 100 g färska champinjoner
  • 1 liten gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 knippa persilja
  • 1 knippa gräslök
  • 1 dl hönsbuljong
  • 4 portioner pasta
  • 2 msk smör
  • salt och malen vitpeppar
  • riven ost
  1. Skär levern i bitar. Skär baconet i tunna strimlor. Skala och hacka lök och vitlök. Hacka eller klipp persilja och gräslök. Rensa och skiva champinjonerna.
  2. Fräs baconet någon minut och lägg sedan i lök och vitlök. Öka värmen, tillsätt champinjonerna och 1 msk smör. Fräs ytterligare någon minut. Tillsätt sedan persilja och buljong. Smaka av med 1/2 tsk salt och lite peppar. Rör om och låt alltsammans puttra på svag värme i 5 minuter.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Fräs levern i smör och stek den i 5 minuter. Rör om några gånger. Häll levern i grytan med svamp- och baconröran. Rör om försiktigt. Blanda till sist ner gräslöken. Lägg pastan i en varm skål och häll röran över. Bjud riven ost till