Linas matkasse har gjort det igen. En riktigt god musselpasta med två sorters musslor, fänkål och tomat.
400 g körsbärstomater
Bladpersilja
blåmusslor
1 fänkål
400 g linguinepasta
1 scharlottenlök
1 dl vispgrädde
3 vitlöksklyftor
1 burk vongolemusslor
½ tsk chili flakes
1 tärning grönsöksbuljong
olivolja
Koka linguine i rikligt med lättsaltat vatten 2 min kortare än angivet på förpackningen.
Strimla fänkålen och vitlöksklyftor tunt. Finhacka schalottenlöken och halvera körsbärstomaterna.Fräs lök, vitlök, fänkål, körsbärstomater och 1/2 tsk chili flakes i 2 msk olivolja i en stekgryta 4-5 min. Tillsätt vispgrädde, 1 dl vatten, buljontärningen och frysta blåmusslor med spad till stekgrytan. Koka kraftigt under lock 3-4 min. Rör några gånger. Vänd ner 1 burk vongolemusslor med spad och nykokt pasta i blåmusselsåsen. Låt pastan koka i såsen 1-2 min och ta från värmen.
Grovhacka bladpersilja och strö över pastan.