Egentligen skulle det blivit en mandeltårta med vaniljrabarber (recept ICA) till midsommar. Men tårtbottnen glömdes kvar hemma och blev en hallontårta i juli istället. Stor succé!
Botten:
3 äggvitor
2 1/2 dl mandelmjöl
1 dl strösocker
Fyllning:
2-3 dl vispgrädde
0,5-1 dl lime curd
rejält med hallon
Sätt ugnen på 175°C och vispa äggvitorna till ett vitt fluffigt skum med elvisp. Vänd försiktigt ner mandelmjöl och socker och häll smeten i en smord rund form, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter. Låt svalna.
Vispa grädden och smaksätt den med lime curd, eller någon annan trevllig curd. Bred ut grädden på tårtbottnen och häll på bären. Vill man piffa lite till så kan man hälla på minimaränger och/eller pudra florsocker över tårtan.