Linas udonnudlar

Smaskig soppa från Linas matkasse

4 portioner
300g udonnudlar
4 ägg
1 knippe salladslök
2 msk rostade sesamfrön
2 pak choy
1 bit ingefära
2 kyftor vitlök
250 g  champinjoner
50 g citrongräs
0,5 dl japansk soja
1 tärning grönsaksbuljong
1 tsk socker
2 msk chilivitlöksolja

Koka udonnudlar och spola i kallt vatten. Lägg äggen i kokande vatten, koka i 8 minuter och spola i kallt vatten. Skala och dela äggen.
Skär den vita delen av salladslöken i 1 cm  bitar och finstrimla den gröna delen. Finhacka ingefära och vitlök. Kvarta champinjonerna och krossa citrongräset.

Stek svampen i en kastrull i 2 minuter. Tillsätt den vita salladslöken, citrongräs, ingefära och vitlök. Fräs ytterligare ca 2 min. Blanda ner vatten, japansk soja, smulad grönsaksbuljong och socker. Koka ca 15 min under lock.

Skär den vita delen av pak choy i bitar, finstrimla de gröna bladen. Låt de vita pak choy-bitarna koka med i citrongräsbuljongen ca 2 min.

Lägg nudlarna i djupa tallrikar. Häll över buljong och grönsaker. Toppa med ägghalvor, rostade sesamfrön, finstrimlad pak choy och salladslök. Servera med chiliolja.