Käck lax att pysseläta med tortillabröd. Receptet kommer från ICA.
ca 500 g laxfilé i bit
1 lime
1 gurka
1/2 dl citronjuice
2 msk honung
1 msk finriven ingefära
2 dl lättcrème fraiche
1 msk srirachasås
250 g broccoli
2 vitlöksklyftor
200 g frysta majskorn
25 g smör
olivolja
salt
svartpeppar
färsk koriander
20 små majstortillabröd
Sätt ugnen på 225°C. Lägg laxen i en ugnsform och gnid in med olja, limeskal, salt och peppar. Ställ in i mitten av ugnen 20–30 minuter.
Skiva gurka tunt på längden. Vispa ihop citronjuice, honung, ingefära, salt och svartpeppar i en skål och vänd ner gurkan. Ställ i kylen till servering..
Rör ihop creme fraiche, 1 msk srirachasås och 1 msk limejuice med lite salt och peppar.
Skär broccolin i små buketter samt skala och skiva. Skala och skiva vitlöken. Stek majsen i smör tills dn fått lite färg, lägg till broccolin och vitlöken. Stek det hela i 5 minuter och krydda med salt och peppar.
Servera laxen med grönsaksfräset, chilisås, koriander, ingefärsgurka och värmt tortillabröd.