Kycklingpasta med ajvar och vitost

Matig smakrik pasta som det går fort att svänga ihop. Recept från Diadonna.

4 port:
300 g kycklingfilé
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 tsk buljongpulver
3 dl Podravka ajvar stark
1 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1-1 1/2 dl pastavatten
ev. salt
Neutral olja
150 g vitost eller fetaost
svartpeppar
persilja

Koka pastan.

Skär kycklingen i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp solrosolja i en stor stekpanna och bryn kycklingen. Tillsätt lök, vitlök och buljongpulver och fräs ihop med kycklingen. Blanda i ajvar, grädde och mjölk. Låt koka ihop i 5-7 minuter. Smaka av med salt.

Vänd ner pastan i såsen. Tillsätt pastavatten och blanda väl. Toppa med smulad vitost, svartpeppar och persilja. Serveras direkt!