God kyckling med mumsiga äggnudlar med mycket smak. Enda problemen är att rätten innehåller både jordnötter och vete. Kan nog åtrgärdas med risnudlar och cashewnötter.
4 kycklingklubbor
4 msk majsolja
4 krm salt
4 msk sweet chili sauce
2 dl finstrimlad purjolök
320 g äggnudlar
1 dl majsolja
2 krm salt
2 dl grovhackade jordnötter
Woksås:
1 dl japansk soja
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk riven färsk ingefära
2 tsk limejuice
Börja med att lägga nudlarna i kallt vatten så att de täcks. Låt dom ligga ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader. Dela kycklingklubborna i lår och ben. Bryn kycklingen runt om i olja i stekpanna på spisen och salta.
Lägg kycklingen i ugnssäker form, fördela sweet chili på kycklingbitarna och sätt mitt i ugnen ca 20 min.
Blanda alla ingredienser till woksåsen.
Ta upp nudlarna ur vattnet och torka dem i en handduk. Hetta upp 1/2 dl olja och fräs purjolök och nudlar ca 1 min. Krydda med salt, häll på såsen, hetta upp, blanda och strö sist över jordnötter.
Servera kycklingen på bädd av nudlarna, gärna på varma tallrikar.