Kyckling i pitabröd

Gottig snabblagad kebabkyckling som serveras med mumsiga såser i pitabröd. Från köket.se.

600 g kycklinglår utan skinn

Marinad:
2 tsk spiskummin
2 tsk paprikapulver
1 msk sambal oelek
1 klyfta vitlök, pressad
1 msk olivolja
salt och svartpeppar

Vit kebabsås;
2 dl tjock yoghurt
1 dl majonnäs
1 klyfta vitlök, pressad
1 krm cayenneppeppar
salt

Röd kebabsås:
1,5 dl ajvar relish, mild
1 dl tomatpuré
0,5 dl rapsolja
2 msk sambal oelek
salt och svartpeppar

Serveras med:
pitabröd
gurka
schalottenlök
persilja

Blanda kycklingen med kryddorna, lägg i en ugnsform och på 200 grader i ca 20 minuter tills den fått fin färg.
Blanda under tiden alla ingredienser till de två såserna, hacka persiljan, skiva löken och skär gurkstänger.
Låt kycklingen svalna lite och skär kycklingen i bitar upp kycklingen.
Servera med pitabröd.